about me

Sarah is an incredible weaver of story & healing and is offering something most people in our culture do not recognize as the gold it is: the medicine of journeying through the dark.”

My name is Sarah Domogala (1978).
I tell powerful stories as a writer, intuitive guide and healer and make soul medicines in our garden. I bring plant spirit medicine into the everyday lives of people – including my own. Working so closely with the plants for healing has unlocked new levels of magic into my life.

Simplicity is medicine.
I live my life as simple as possible.  
Looking for ways to listen and find the medicines we need right now.
Water to nourish our tense bodies.
Silence to clear our cluttered minds.
Peace to ease our troubled hearts.
The wind to calm our jumpy thoughts.
The earth to ground our wild emotions.
Fire to clean our heavy energy.
Stories to nurture our hungry souls.


Ever since I was a child I knew that when I touch something everything starts to flow : energy, emotion, life, information, the elements. This would scare me and make me feel odd and even make me very sick. Only since a couple of years I accepted my path as a healer and started to feel at home in this special world. Since I have learned to work with energy from powerful medicine women, I have received Reiki initiations, Nature initiations, MunayKi initiations, as well as shamanic knowledge. I use my deep intuition, life experience, my ancestors’ wisdom to love what remained unloved until now.
A strong connection to the spiritual world and a deep love for the Earth, my guides, rocks, wild plants, (spirit) animals, the elements, the Archangels and the seven directions are what my medicines are made of.

After living in Amsterdam and the French Pyrenees, we moved to the Dutch countryside three years ago where I now live with my husband and three young children. I dedicate myself to healing work for the planet and people and write books and columns and stories for Happinez Magazine.

I am not associated with any religion, foreign culture or spiritual movement and I will always advise you to see a doctor or a professional therapist. Although I believe any kind of energy medicine and/or bodywork is beneficial complementary to regular treatment and/or therapy.

You can email me to order medicines or look under healing for sessions and prices
info@sarahdomogala.com

22 Comments Add yours

 1. Hi Sarah, wat een rauwheid, puurheid en helderheid. Ik heb net je artikel gelezen in de Happinez. Volgens mij kan je veel vrouwen voordoen waar jij naar zocht: echtheid. Neem ons mee op je pad. Ik ben heel nieuwsgierig.
  Liefs Marsha

  Like

 2. Sacha says:

  Hai Sarah,

  Wat ben ik onder de indruk en vanaf de eerste letter ontroerd door jouw stuk in Happinez. Ongelooflijk herkenbaar om de onomkeerbare behoefte te voelen de hectiek/opsmuk/materialisme achter me te laten en de waarheid in mezelf op te zoeken, in een zalig land waar het leven werkelijk ongecompliceerder is. Ik ben door je geïnspireerd, bewonder je moed en openheid. Ik droom verder, nog meer overtuigd van het feit dat ik deze stap (ooit) samen met mijn gezin ga maken.

  Like

 3. meire says:

  Ola Sarah ik heb ook jouw artikel gelezen in de Happinez, ik ben moeder van een jongetje van 2 en half jaar en ben opzoek naar een nieuwe start. Jouw artikel is mij erg gebleven.
  Ik wens je een mooi pad in die reis,

  meire

  Like

 4. Sonja Solver says:

  Hi Sarah, wat een prachtig artikel heb je geschreven. Het kriebelt in mij. Ik ben 60 en heb net een longtumor laten verwijderen. En nu zien wat het leven gaat brengen. De puurheid en eenvoud zo dicht bij de natuur spreken mij aan. En tegelijk vertrouw ik erop dat het universum mij zal brengen wat goed voor mij is. Zo mooi dat jij dezelfde ontdekking doet in jou reis. Ik wens je nog een hele mooie reis van dag tot dag met nieuwe inzichten, mooi mens!!!
  Warme groeten van Sonja Silver.

  Like

  1. Ik durf gewoon te schrijven Lieve Sarah, want nadat in even met je mee mocht wandelen in jouw prachtige boek, voelt het of ik je een ietsje ken. Ik heb gehuild en geknikt. Hoe je de voorouders, natuur en deze tijd een plek toekent in het complexe proces van burn-out is wijs en mooi. De verhalen over jouw familie verdiepten jouw verhaal en Het Verhaal van deze tijd.
   Dankjewel. Prachtig.
   Hartelijke groet van iemand die op dezelfde dag is geboren als jij!
   Natascha

   Like

 5. Hallo Sarah, Al een tijd geleden was je me opgevallen bij de VPRO . Het stemt me goed om jonge mensen met bezieling te horen. Nu lees in jouw artikel en ben opnieuw onder de indruk. De innerlijke reis voortzetten in een fantastisch mooie omgeving die je meer verbind met alles ,maar ook met jezelf. Brengt kwetsbaarheid en kracht samen. Wat heb je dat helder geïllustreerd ! Inspirerend is jouw beeldende taal . Je nam me mee op reis!

  Like

 6. Beste Sarah,
  Het toeval wil dat ik jouw verhaal in de Happinez las tijdens mijn vakantie in de Pyreneeën, ver weg van alles en iedereen. Het inspireerde me enorm en ik ga je dan ook zeker volgen. Ik wens je nog veel avontuur en innerlijke rust. Warme groet, Carla

  Like

 7. Henriet says:

  Hallo Sarah, hoe kan ik mijzelf abonneren op jouw blog?

  Like

 8. Eric says:

  Lieve Sarah, ik heb net je column gelezen in Happinez. Wat een fijne inspiratie. Ik besef door jouw verhaal, dat ik meerdere waarheden heb. De geaccepteerde, die door de omgeving begrepen wordt en comfortabel voelt en een verborgen waarheid en verlangens, die te groot lijkt voor mijn leven. Maar is dat zo? Ik dacht dat ik aardig kijk had op mijn zielepad en mijn plek in het grote geheel. Jij hebt mij uitgenodigd om weer even verder te kijken. Dank daarvoor! Ik stuur je licht en liefde.

  Like

 9. Ivona Swiatek says:

  Sarah bedankt voor het verhaal in de Happinez – Wat is genoeg? ❣❣❣

  Liked by 1 person

 10. Anna marie says:

  Hallo Sarah, afgelopen week las ik je column in Happinez, ‘De echte wereld’ . Notabene terwijl ik in een ( kleine , vrij rustige) supermarkt bij het tijdschriftenschap stond , om te kijken of er genoeg interessants/ moois/ leuks in de nieuwe Happinez stond om ‘m te kopen. De situatie die je beschreef was zó herkenbaar . Bij het lezen van de”ze zinnen schoot ik vol : ” Aan mij de vraag of ik het leven helemaal kan toelaten, Of ik mag zijn wie ik ten diepste ben. Ook als dat iemand is die niet in de supermarkt of in de trein thuishoort.”

  Dank je wel voor het mij helpen herinneren aan waar het om gaat in het/ mijn leven !

  Like

 11. Valerie van de Geijn says:

  Hallo Sarah,
  Ik heb je artikel in Happinezz gelezen.
  Ik heb inmiddels zelf een aantal kristallen gekocht maar twijfel welke ik nu eigenlijk nodig heb.
  Je schrijft over een winkel in zuid-limburg waar een mevrouw je daar mee kan helpen. Welke winkel is dat?
  Alvast hartelijk bedankt!

  Like

  1. Hoi Valerie! Het is het Clusterke in Schinnen, zo’n fijne mensen en mooie stenen. https://www.clusterke.com
   groetjes!!

   Like

 12. Manon says:

  Dag Sarah,
  Net je artikel in de nieuwste Happinez gelezen. Ik werk toe naar een kledingmodule, (minimale hoeveelheid). Op dit moment heb ik te weinig… uitbreiden wil ik alleen met eerlijk en mooi materiaal. Vraag: waar zijn de baby-lama-wollen-truien te koop? Via Google vind ik ze niet…

  Like

  1. dit is m! ik kreeg m cadeau, de beste fijnste trui ooit. alles van dit merk trouwens, dit heb je voor eeuwig en hij is in de uitverkoop :)
   https://www.kimwerner.nl/nl/1465099/lauren-manoogian-hood-pullover-hazel/?pos=890

   Like

 13. Sarah, ik las je cloumn in Happinez over je babylama vest. Ik kocht deze winter twee vesten van het merk INTI, van alpacawol, die met de hand gebreid zijn in Zuid-Amerika met de naam van de breister er in. Ik had dezelfde ervaring als jij en ik noemde het een ‘ koesterend vest’ . Ik heb er nu 4, waar ik heel veel jaar mee ga doen en ik heb ze de hele winter gedragen op mijn blote huid. Elke dag als ik er een aantrek voel ik weer die koesterende warmte. Ik heb er nog nooit een gewassen en ik hang ze gewoon iedere dag een paar uur buiten. Ik ben er zo blij mee, het is echt heel anders dan alle andere heerlijk warme Kashmir vesten die ik ook heb.

  Like

 14. Toos van kampen says:

  Hai sarah

  Ik heb je verhaal gelezen over opnieuw beginnen, in de Pyreneeën. Ik vraag me af hoe je aan een adres komt, dus een huis dat je kunt huren voor een tijdje. Kun jij mij daar een tip over geven.?? Ik zou dat heel fijn vinden en dank je alvast.

  Met vriendelijke groet
  Tosca van kampen

  Like

 15. Beste Sarah,
  Bedankt voor je prachtige boek ‘Trouw’. Zo fijn, een boek dat ook de spirituele kant beschrijft! Ik ben zo blij met de diepte van je verhaal. Kan hierdoor het mijne (enerzijds heel anders, maar godzijdank wel met die inzichten van verbondenheid en hernieuwing en verdieping) iets beter begrijpen en verhelderen waar ik naar verlang!
  Rachel

  Like

 16. Mirjam Raehse says:

  Geachte Sarah,
  Net je collum hoop gelezen.
  Prachtig! En zooo herkenbaar
  Bedankt😊❤

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s